Parcul Herastrau:Parcul Herastrau, cel mai mare parc din capitala cu o suprafata de 110 ha, dintre care 70 sunt ocupate de lac, este si cel mai frumos si curat parc din intregul Bucuresti. Daca acum 10 ani parcul fusese lasat in paragina, acum el este la fel de primitor si bine amenajat ca cele din capitalele occidentale, avand alei largi si curate, gradini ordonate, umplute cu flori, statui si busturi ascunse printre copaci, precum si spatii special amenajate pentru amatorii de sporturi.

Webdesign By Distinctive Works
Prima pagina

Parcul HerastrauAutor: Sebastian Ilie
Publicat la: 25.05.2010


Parcul Herastrau Bucuresti

Parcul Herastrau, cel mai mare parc din capitala cu o suprafata de 110 ha, dintre care 70 sunt ocupate de lac, este si cel mai frumos si curat parc din intregul Bucuresti. Daca acum 10 ani parcul fusese lasat in paragina, acum el este la fel de primitor si bine amenajat ca cele din capitalele occidentale, avand alei largi si curate, gradini ordonate, umplute cu flori, statui si busturi ascunse printre copaci, precum si spatii special amenajate pentru amatorii de sporturi.

Daca acum 10 ani parcul fusese lasat in paragina, acum el este la fel de primitor si de bine intretinut precum un parc din capitalele occidentale, cu: alei largi si curate, gradini ordonate ornate cu flori, statui si busturi ascunse printre copaci, dar si spatii special amenajate pentru amatorii de sport.

Inca din 1806, lacul era un punct de atractie pentru bucuresteni, in special pentru curtenii domnitorului fanariot Alexandru Ipspilanti, insa de abia in secolul urmator va fi construit parcul de astazi, mai exact intre 1930 si 1935, prin asanarea mlastinilor ce ocupau zona respectiva. De atunci si pana in prezent Herastrau va primi numeroase aditii printre care se numara debarcaderul, de unde pot fi facute plimbari cu barca pe lac, cele doua teatre pentru spectacole, pavilionul dedicat expozitiilor florale, si, probabil cel mai important, Muzeul Satului, proiectat de Dimitrie Gusti, unic prin tematica abordata si dispunerea in aer liber. In acelasi timp cu trecerea anilor si a diferitelor regimuri aflate la putere, parcul isi va schimba succesiv numele: de la Parcul National la Parcul Carol al II-lea, apoi Parcul I.V.Stalin si in sfarsit Parcul Herastrau.

Probabil cel mai frumos lucru la Herastrau este faptul ca ofera cate ceva tuturor tipurilor de vizitatori.

Daca sunteti pasionati de ciclism, atunci parcul va ofera numeroase alei dotate cu piste speciale si relativ recent construitul Skate Park ce ofera platforme necesare efectuarii de cascadorii in aer, atat pentru biciclete, cat si pentru cei cu role si skateboard. Pentru cei pasionati de sporturi exista numeroase terenuri de tenis si fotbal aflate pe malul estic impreuna cu numeroase cluburi asociate, printre care se numara si celebrul teren de golf din cadrul Clubului Diplomatilor.

Insa daca tot ce va doriti este o plimbare usoara la aer curat, atunci Herastrau este locul ideal pentru a face acest lucru, punand la dispozitia d-voastra numeroase secrete de descoperit: -un tarc cu pauni pe malul sudic, -cardul de lebede albe si negre, ce poat fi vazut de obicei pe malul sudic, -ansamblurile florale si fantanile amenajate, dintre care cea mai noua este gradina japoneza, aflata in apropiere de intrarea sudica, -concertele simfonice din timpul weekendului, -spectacolele Teatrului de Vara, -o calatorie cu barca pe lac, fie una motorizata, fie una cu vasle, -pleiada de statui presarate pe aleile din parc dintre care reamintim: capetele din Rondul Uniunii Europene, statuia lui Charles de Gaulle de la intrarea de langa piata cu acelasi nume, pe locul caruia statuse pana in 1956 statuia lui Stalin, si in sfarsit faimoasele sculpturi ale lui Prometeu, Gascanul si celelalte statui cu o istorie tumultoasa, recuperate si puse din nou in parc, -si, bineinteles, nu trebuie uitat Muzeul Satului ce este capabil sa impresioneze atat turistul roman cat si pe cel strain.

Pentru cei care isi doresc o masa pe malul lacului, parcul dispune de numeroase restaurante si cafenele situate cateodata pe un vapor sau ponton. Printre cele mai notabile se numara: Hard Rock Caffe, Herastrau si Pescarusul.

Daca vreti sa petreceti cateva ore departe de praful si zgomotul din oras, atunci nu ezitati sa faceti o plimbare prin Herastrau, cu siguranta va va impresiona placut si va va face sa va ganditi daca un Bucuresti curat si frumos nu este atat de imposibil pe cat credeam.Etichete: Herastrau, parc, Carol al II-lea, Parc Herastrau, plimbare, lac Herastrau, , Satului, parcuri, Bucuresti, monumente, muzee, obiective turistice, Bucuresti, turul orasului

Va rugam asteptati, se incarca ...Cauta in site:
GoogleFollow miculparis on Twitter


  Newsletter