Parcul Tineretului:Localizat in sudul Bucurestiului, in vecinatatea cartierului Berceni, a lacului Vacaresti si a parcului Carol, Tineretului este al treilea parc ca marime din capitala, ocupand o suprafata de 80 de ha. Daca parcul Herastrau se poate mandri cu numeroase activitati ce acopera toate categoriile de varsta, iar parcul IOR ofera promenade indelungate intr-un cadru linistit si revigorator, Tineretului este in schimb un parc destinat copiilor, avand nenumarate locuri de joaca, alei largi, atractii de balci si facilitati sportive.

Webdesign By Distinctive Works
Prima pagina

Parcul TineretuluiAutor: Sebastian Ilie
Publicat la: 29.05.2010


Parcul_Tineretului Localizat in sudul Bucurestiului, in vecinatatea cartierului Berceni, a lacului Vacaresti si a parcului Carol, Tineretului este al treilea parc ca marime din capitala, ocupand o suprafata de 80 de ha. Daca parcul Herastrau se poate mandri cu numeroase activitati ce acopera toate categoriile de varsta, iar parcul IOR ofera promenade indelungate intr-un cadru linistit si revigorator, Tineretului este in schimb un parc destinat copiilor, avand nenumarate locuri de joaca, alei largi, atractii de balci si facilitati sportive.
Construit din 1965 pana in 1974, Tineretului este creatia arhitectului Valentin Donose, a carui misiune era amenajarea unui spatiu verde pentru "recrearea si odihna clasei muncitoare" din zonele sudice ale Bucurestiului, a caror extindere si dezvoltare a avut loc in aceeasi perioada. De atunci pana astazi parcul a suferit putine modificari si numeroase perioade de neglijare. Recent insa, au fost intreprinse numeroase proiecte de reamenajare si modernizare ce au reusit sa reimprospateze parcul prin curatarea lacului, crearea de gradini florale si a noi spatii de joaca, mai ales in zona sud-estica denumita acum Parcul Copiilor.
Cele doua intrari principale ale parcului sunt cea din dreptul statiei de metrou Constantin Brancoveanu, in apropierea careia se afla zona numita Oraselul Copiilor cu numeroase atractii de balci printre care un roller-coaster, tiribombe, vehicule mecanice, concursuri de indemanare, si trenuletul cu aburi ce ajunge pana in apropiere de lac; si cea din dreptul statiei de metrou Tineretului, pe unde se poate intra in partea de nord a parcului dotata cu alei largi, terenuri de joaca si dealuri abrupte, folosite ca derdelus in timpul iernii. In interiorul parcului se afla lacul cu acelasi nume, ale carui maluri sinuoase sunt ideale pentru meditatie si repaos, pe banci, pe pajistile verzi si abrupte sau pe una din cele 2 insulite.
Alte puncte de interes sunt: -Sala Polivalenta dedicata sporturilor, - Palatul Copiilor, locul a numeroase targuri, concerte si alte evenimente culturale, -zona din spatele Salii Polivalente, ce prezinta o suprafata foarte mare dedicata pistelor de bicicleta si role, precum si intrarea in Cimitirul Bellu, in care sunt inmormantate personalitati marcante precum: Ion Luca Caragiale, Mihai Eminescu, Henri Coanda, Nicolae Iorga, Aurel Vlaicu, etc.
Asa cum ii sugereaza si numele, Parcul Tineretului este un loc ideal pentru copii si tineri oferindu-le acestora un spatiu de joaca si destindere ideal, ferit de praful si aglomeratia din centru, si usor accesibil prin statiile de metrou de pe linia 2.Etichete: parcuri, Parcul Tineretului, Bucuresti, lac, recreere, obiective turistice, spatii verzi, copii, turul orasului

Va rugam asteptati, se incarca ...Cauta in site:
GoogleFollow miculparis on Twitter


  Newsletter