Va rugam pe dumneavoastra, bunii nostri crestini sa daruiti 2% din impozitul de 16% pe venitul realizat, celor aflati in nevoi si lipsuri si pentru care ASOCIATIA SFANTUL ARHIDIACON STEFAN GHENCEA se face purtatorul de cuvant si fapta buna

Webdesign By Distinctive Works

IMPLICA-TE! PRIMUL PAS ESTE 2%
Dragostea pentru semeni nu intreaba:
Cat trebuie sa faci?
ci   
Ce trebuie sa faci?
2% te ajuta


"Calea crestina de a deveni si de a ramane prieteni unii cu altii si mai ales cu Dumnezeu este grija si dragostea fata de semeni. Dragostea care niciodata nu piere trebuie probata insa prin faptele milosteniei La Centrul Comunitar Ghencea impreuna (oameni de bine) am pus temelie unor actiuni de asistenta sociala spre folosul moral si spiritual al unor categorii umane defavorizate. Din pacate nevoile sunt mult mai multe decat putem noi oferi. Le putem acoperi doar daca daruitorii vor fi mai multi decat primitorii. In sensul acesta va rugam pe dumneavoastra, bunii nostri crestini sa daruiti 2% din impozitul de 16% pe venitul realizat, celor aflati in nevoi si lipsuri si pentru care ASOCIATIA SFANTUL ARHIDIACON STEFAN GHENCEA se face purtatorul de cuvant si fapta buna Veti dobandi apoi multumirea beneficiarilor, beneficiind si dumneavoastra de rasplata cereasca. Fie ca Dumnezeu sa va inmulteasca si sa va implineasca gandurile cele bune si sa va impartaseasca totdeauna din darurile sale cele bogate".

Paroh Preot Stanciu Stefan

1. CINE SUNTEM?
Centrul Comunitar Ghencea este un parteneriat Intre Fundatia Principesa Margareta a Romaniei In calitate de Finantator si Asociatia Sfantul Arhidiacon Stefan, avand misiunea de a construi In interiorul Parohiei Parcul Ghencea o comunitate puternica si autonoma, capabila sa gaseasca singura solutiile la problemele cu care se confrunta.

2. CE FACEM?
Centrul Comunitar Ghencea se adreseaza lunar unui numar de 690 de beneficiari directi, cuprinzand astfel urmatoarele categorii de persoane aflate In dificultate: persoane aflate In situatie de criza, copii aflati In prag de abandon scolar, mame singure, familii monoparentale, varstnici singuri fara nici un sprijin, copii cu nevoi speciale, membrii comunitatii.

3. PROGRAME DESFASURATE

Cantina sociala
Cantina sociala Programul consta In oferirea unei mese calde pe zi pentru 90 de batrani fara nici un sprijin din partea familiei si pentru 40 de copii din familii aflate In dificultate. In anul 2005, 19000 de mese au fost servite.
Ajutor material si ajutor financiar

Ajutor material si ajutor financiar Acest program presupune acordarea unui ajutor material si financiar pentru un numar de 285 de persoane pe luna. Ajutorul material sau financiar este acordat beneficiarilor, copii sau batrani, care traverseaza o perioada de criza. Acest ajutor este acordat in baza planului individual de interventie pe o perioada cuprinsa Intre 3 si 6 luni. In anul 2005, 900 de familii au fost sustinute cu ajutor material de urgenta. In anul 2005, 161 de familii au fost sustinute cu ajutor financiar de urgentaProgramul de prevenire a abandonului scolar

Programul de prevenire a abandonului scolar Programul se adreseza copiilor din familiile nevoiase si este o alternativa la adresa "strazii". Copiii nostrii beneficiaza de meditatii gratuite, cursuri cu diverite tematici, discuta despre probleme lor cu un psiholog si participa la activitatile recreative din comunitate.

Cabinet medico-social pentru batranii nostrii

Cabinet medico-social pentru batranii nostrii In cadrul Centrului Comunitar Ghencea functioneaza un cabinet medico-social care acorda consultatii medicale persoanelor bolnave si lipsite de posibilitati materiale

Clubul Seniorilor
Acest program vine In sprijinul persoanelor de varsta a treia, prin cresterea confortului psihic, prin implicarea In activitati ce au caracter recreativ si socio-cultural, precum si prin dezvoltarea unei atitudini de Intrajutorare Intre semeni. In anul 2005, 52 de seniori au beneficiat de serviciile de consiliere sociala

Programul de consiliere juridica si psihologica
Aceste servicii se ofera la cererea beneficiarului si urmaresc rezolvarea problemelor de natura juridica sau psihologica preIntampinate de membrii comunitatii. In anul 2005, 186 de beneficiari au apelat la serviciile de consiliere juridica si psihologica

Programul de implicare a voluntarilor In programele noastre
Centrul Comunitar Ghencea este acreditat pentru a desfasura programul de supervizare a stagiului de practica al studentilor din cadrul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala. In anul 2005, 42 de voluntari din comunitate si studenti s-au implicat In programele noastre.SI TU POTI VENI IN SPRIJINUL PERSOANELOR SI GRUPURILOR
VULNERABILE DIN PUNCT DE VEDERE SOCIAL
PRIN REDIRECTIONAREA A 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT
CATRE ASOCIATIA NOASTRA


In Romania 2% din impozitul pe venit global este In medie de 9 RON. Cu acesta suma poti contribui la:
 • masa calda timp de trei zile pentru un copil
 • medicamente pentru o persoana bolnava si singura
 • un set de rechizite pentru un copil nevoias
POTI FII ALATURI DE NOI URMaND URMATOARELE INSTRUNCTIUNI:
 1. Completati datele de contact ale asociatiei

 2. Numele Asociatiei: Asociatia Sfantul Arhidiacon Stefan - Ghencea
  Codul de identificare fiscala: 16289704
  Contul asociatiei In format IBAN: RO 81RNCB0068004408470001

 3. Completati datele pe declaratia in functie de sursa dvs. de venit: Declaratia 230 daca aveti venituri din salarii (descarca formular Declaratia 230)
  Nota: Rubrica "Suma" din sectiunea B nu este obligatorie, va fi calculata si completata de catre autoritati.
  Atasati fisa fiscala primita de la angajator "Declaratia privind veniturile realizate" (descarca formular Declaratia 200)

 4. Trimiteti prin posta declaratiile la sediul administratiei financiare de la domiciliul dvs. sau depuneti-o chiar dvs. Termenul limita este 15 mai 2005!
ASTA-I TOT!

Asociatia Sfantul Arhidiacon Stefan
Asociatia Sfantul Arhidiacon Stefan
Adresa: B-dul Ghencea nr.41, Sector 6
Tel/Fax: 021 4132140
Email:centrulcomunitarghencea@yahoo.comEtichete: doi la suta, Declaratia 230, Cantina sociala, Ajutor material, ajutor financiar, asociatie umanitara, fundatie, abandon scolar, mame singure, familii monoparentale, varstnici singuri fara nici un sprijin, copii cu nevoi specialeCauta in site:
GoogleFollow miculparis on Twitter


  Newsletter