miculparis.ro are drept scop oferirea de informatii privind aspectele sociale, culturale, istorice si economice ale orasului Bucuresti

Webdesign By Distinctive Works

Despre MiculParis.ro
Scop
miculparis.ro are drept scop oferirea de informatii privind aspectele sociale, culturale, istorice si economice ale orasului Bucuresti. Criteriile de selectie pentru aceste informatii sunt: gradul de actualitate, interesul publicului larg, decenta si originalitate.

Publicul tinta
In publicul tinta sunt incadrati locuitorii orasului, turistii, dar si persoanele interesate de diverse aspecte sociale, culturale, istorice.
In marea lor parte vizitatorii se incadreaza in categoria de varsta 16-40, cu studii medii sau superioare si acces curent la Internet si tehnologii adiacente: telefonie mobila, camere foto/video digitale, etc.
Interesele vizitatorilor acopera o plaja destul de larga in care insa serviciile ocupa un loc important: timp liber (activitati culturale, concerte, restaurante, cluburi), social/comunitate (personalitati, viata comunitara), educatie, financiar-bancar, cariera.

Situatia traficului
Evolutia traficului in ultimele 20 de zile si pe ultimele 20 de luni. Suntem mentionati in peste 150 de pagini apartinand de diverse siteuri.

Siteul are peste 95% din pagini indexate de Google (v. cautare pe Google dupa site:miculparis.ro)

Detalii despre continut & prezentare
Site-ul este actualizat saptamanal, uneori sunt facute zilnic update-uri Informatia provine din trei mari surse: proprii (editorii site-ului), colaboratori/voluntari (stiri, imagini, etc) si terti (mass media: ziare).
In planurile de dezvoltare pe viitor intra, printre altele: variantele in limbi de circulatie internationala, posibilitatea de comentare pe pagini.
Prezentarea (design/layout) este simpla, dar nu simplista si va pastra pe viitor aceleasi principii. Aceasta asigura timp de download mici, o idexare buna de catre motoarele de cautare si navigare intuitiva pentru vizitatori.

Detalii tehnice
Site-ul este gazduit de un serviciu de hosting performant (timpul total de indisponibilitate pe lunile august si septembrie a fost de 0 minute ) ale carui caracteristici asigura o cresterea nestanjenita pe viitor.

Pentru a ne trimite comentarii, sugestii, reclamatii, dreptul la replica, idei, articole, imagini folositi informatiile de pe pagina de contact.


Presa despre noi
Mitul "micului Paris"
Data: 6-12 aprilie 2006
Autor: Ionut Chiva
Sursa: Prezent
Micul Paris conserva, ca expresie, o obsesie romaneasca: sincronismul cu Europa, de care am parut a fi cel mai aproape in perioada interbelica. Fie ca vorbim de cliseul "circiumioarei la sosea", de Capsa sau de Cismigiul conceput de un arhitect vienez, vechiul Bucuresti este mindria nostalgica a locuitorilor sai de astazi. Asa se explica poate si succesul unui site ca www.miculparis.ro, site fondat de Dan Paraschiv acum trei ani si care are in prezent o medie de o mie de vizitatori pe zi. Nu intimplator, multi vizitatori sint din diaspora romaneasca, adica oameni care au fost afectati, in marea lor majoritate, de atrocitatile comunismului - cum ar fi, de pilda, demolarile in masa. Site-ul isi propune sa recupereze imaginea europeana a unui oras care si-a trait demult "virsta de aur". citeste articolul integral ...


Bucuresti, oras sarac in site-uri
Data: 23 - 29 martie 2006
Autor: Ovidiu DRAGHIA
Sursa: Observator Cultural
Numele sau si faptul ca nu exista versiuni in limbi straine ale site-ului arata ca target-ul este reprezentat de publicul romanesc. Actualizarea se face foarte greoi, vezi pagina de film, cartile recomandate ar fi putut avea legatura cu orasul, ca subiect - nu au! - apoi pagina "Turistice" are un ultim update facut in urma cu 3 ani.
Din punct de vedere continutului, remarc o mare doza de amatorism in pagina "Turul orasului - Ai ce vedea!". Ce afla romanul care da click pe acest link? Lucruri noi, ba chiar inedite, cum ar fi faptul ca in Bucuresti poate vedea: Ateneul, Opera, Parcul Cismigiu - strecurat otova prin-tre cladiri, chestiune bizara chiar fiind monument istoric.
Apoi, pagina de muzee contine numele institutiei si date de contact, fiind cit se poate de inutile fotografii ori text de prezentare. Ce intelege cineva care vede "Casa Muzeu Theodor Pallady?". Mai nimic, desi este vorba de una dintre cele mai vechi case bucurestene - Casa Melik este chiar socotita cea mai veche, desi lucrurile nu stau asa. Cit despre Muzeele Aman si Tatarescu, ele sint inchise pentru renovare de ceva vreme, aspect nesemnalat...
Iar Muzeele Antipa si cel al Satului, pentru a da citeva exemple, au pagini web excelent realizate, nementionate aici: www.antipa.ro si www.muzeul-satului.ro. In fine, Muzeul Zambaccian si Muzeul de Arta Contemporana (www.mnac.ro) sint necunoscute. vezi articolul integral


Click pe Micul Paris
Data: 10 martie 2006
Autor: Oana Botezatu
Sursa: Evenimentul Zilei
Pe miculparis.ro, aparut in urma cu trei ani, sunt postate zeci de imagini si secvente video din Bucurestiul de astazi si de altadata ("Foto de demult"), pictoriale ("Iarna in Bucurestii interbelici"), imagini cu monumente disparute din Capitala.
"Cand am revenit in tara din Franta, unde am stat sase luni, am observat ca acest segment e aproape inexistent", spune Dan Paraschiv, creatorul site-ului "miculparis" on-line. Potrivit lui, site-ul ii vizeaza mai mult pe romani decat pe straini.
Pana la sfarsitul anului, promite Paraschiv, miculparis.ro va avea si varianta in engleza, special pentru straini. "La promovare on-line stam prost. Institutiile de stat, care au bani, se misca foarte greu", crede Paraschiv. "O parte din materiale sunt preluate din presa, dar si de la vizitatori, care ne scriu ce mai e de vazut in Bucuresti, de exemplu, sau ne trimit fotografii", adauga el.
Site-ul are o rubrica de "utile", una de "statistici" si un forum de discutii, insa "punctul slab este capitolul Istorie", recunoaste Paraschiv, manager de proiecte la o firma de software. "In cativa ani insa lucrurile se vor aseza", e el de parere. articolul integral ...
Etichete: Bucuresti, informatii, public, contact, impresii, despre noi, tehnice, Situatia traficului, categoria regional, vizitatorii, timp liber (activitati culturale, concerte, restaurante, cluburi), social/comunitate (personalitati, viata comunitara), educatie, financiar-bancar, carieraCauta in site:
GoogleFollow miculparis on Twitter


  Newsletter