United Way te ajuta sa dai putin sau mult, acolo unde e nevoie!

Webdesign By Distinctive Works

Fa un bine! Ti-e la indemana si nu te costa nimic!
Te putem ajuta ca 1% din impozitul pe care l-ai platit la stat pe anul trecut, sa mearga catre organizatii care fac intr-adevar lucruri minunate pentru cei in nevoie.

United Way te ajuta sa dai putin sau mult, acolo unde e nevoie!

De ce sa ne dati noua 1%?
Pentru ca putem face o schimbare in societate pe care oamenii o vor putea simti!
Sumele pe care le primim de la persoane fizice le orientam in proportie de 100% catre servicii ale organizatiilor care lucreaza cu cei mai dezavantajati membrii ai societatii (batrani, familii cu sitiatie precare, persoane cu handicap, bolnavi, copii la risc de a fi abandonati sau la risc de a abandona scoala, etc.).
United Way nu opreste nici o suma pentru costuri administrative, ci directioneaza totul catre proiecte/servicii. Finantam doar costurile strict legate de servicii, si nu salarii pentru personalul administrativ, chirie, utilitati. Controlam in permanenta modul in care sunt cheltuiti banii si profesionalismul celor care ofera servicii celor in nevoie!
Oricine doneaza este invitat sa vada unde s-au dus banii donati si cat de eficient au fost cheltuiti!

Cum puteti orienta cei 1% catre UWRo?
Completati datele pe declaratia de venit global:
Formularul prin care puteti directiona 1% din impozitul dvs. catre o organizatie este declaratia de venit global. Daca va numarati printre cei carora angajatorul le completeaza fisa fiscala si nu ati mai completat declaratia de venit global nu va ingrijorati. Nu va dura mai mult de 5 minute!
Puteti obtine declaratia de venit global de la administratiile financiare, o puteti descarca de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice sau puteti ruga o cunostinta sa va faca o copie sau ne puteti cere noua o copie. Puteti descarca declaratia de venit global de la
          http://www.unulasuta.ro/documente/F_200.pdf

Completati Capitolul A, Date de identificare ale contribuabilului (nume, adresa, telefon, cod numeric personal, etc), apoi completati capitolul H, sectiunea 2, Sponsorizare entitate nonprofit, unde treceti datele organizatiei:
nume - Fundatia United Way Romania
cod fiscal - 16579546
cont bancar - RO67RZBR0000060005100708

Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 1% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

Asta-i tot! Si nu uitati: nu va costa nimic!
Daca aveti venituri de la un singur angajator care va completeaza fisa fiscala de tip 1 (FF1) asta este tot ce trebuie sa completati in declaratia de venit global. Ignorati celelalte capitole. Trimiteti prin posta declaratia de venit global administratiei financiare de la domiciliul dvs. sau depuneti-o chiar dvs. Termenul limita este 15 mai 2005!!

Iata mai multe informatii despre noi
UWRo este o fundatie romaneasca, acreditata de United Way International (UWI) din Washington DC, SUA. Misiunea noastra este aceea de a imbunatati calitatea vietii tuturor persoanelor care traiesc si muncesc in Romania, prin incurajarea actelor de caritate individuale si din partea mediului de faceri si prin voluntariat.
Obiectivul nostru principal este de a implica tot mai multe companii in activitati de responsabilitate sociala si cat mai multe persoane implicate in activitati filantropice si de voluntariat. Beneficiarii acestor activitati sunt organizatiile non-profit (ONG - organizatii non-guvernamentale) care ofera servicii unor grupuri sociale ca batrani, copii, persoane bolnave sau cu nevoi speciale, victime ale abuzului, someri, etc.
Valorile care ne ghideaza munca si care se aplica la tot personalul, voluntarilor si ONG-urilor pe care le finantam sunt: integritate personala; excelenta profesionala; transparenta; eficienta.

Realizarile noastre in 2003-2004
United Way - Fundatia Copiii Nostri UWRo a fost inregistrata oficial in Romania in anul 2004. in 2003 totusi, grupul de initiativa care a fondat UWRo a condus un proiect pilot de colectare de fonduri in 4 companii: Deloitte, Johnson Wax, Scoala Americana din Bucuresti si World Learning. Fara personal, ci doar cu voluntari ai companiilor si ONG-urilor, proiectul pilot a reusit sa stranga $22.000. Fondurile au fost in intregime distribuite la trei ONG-uri din Bucuresti, care au oferit servicii catre peste 100 de beneficari:

  • Fundatia "Copiii Nostri". Centrul Post-Scoala al fundatiei ajuta copii din familii sarace sau cu educatie scazuta sa nu fie abandonati si, mai mult, sa nu abandoneze scoala. Ii ajuta sa-si faca temele, le ofera o masa calda si consiliaza parintii aflati in situatie de criza sau care au nevoie de ajutor specializat din partea unui asistent social sau psiholog.
  • Fundatia "MOBILMED". Datorita ajutorului nostru financiar fundatia si-a marit cu 50% numarul de pacienti carora li se ofera ingrijire - bolnavi cu cancer in faza terminala din Bucuresti. Datorita cumpararii unei Dacii Solenza, echipa de specialisti (doctor, asistenta medicala, asistent social, psiholog) se deplaseaza si ofera ingrijiri catre 40 de noi bolnavi (aflati pana acum pe lista de asteptare) si familiile lor.
  • Centrul de zi Aurora din Bucuresti, filiala a Asociatiei pentru Sprijinirea Copiilor cu Handicap Fizic din Romania (ASCHFR). Ofera cu ajutorul nostru educatie pentru 20 de copiii cu handicap neuro-motor, care la aceasta ora nu sunt primiti in nici o scoala din Bucuresti. Datorita acoperirii cheltuielilor de transport si de masa, acesti copii aflati in scaun cu rotile pot fi luati de acasa si adusi la centrul unde invata si socializeaza.
United Way - Fundatia Copiii Nostri United Way - Fundatia Copiii Nostri


In anul 2005 speram sa ajutam 15 organizatii sa faca enorm pentru semenii nostri aflati in nevoie. Ajutati-ne sa-i ajutam!

Contacteaza UWRo la:
Str. Stefan Iulian Nr.38, Sector 1, 011248, Bucuresti, Romania
Telefon: (00 40) (21) 207 5268
Fax: (00 40) (21) 222 1660
E-mail: office@unitedway.ro
Web: www.unitedway.roEtichete: United Way, unu la suta, batrani, familii, precare, persoane cu handicap, bolnavi, copii, abandonati, abandona, scoala, Sponsorizare, entitate, nonprofit, impozitul , declaratia de venit global, Centrul de zi Aurora, Bucuresti, MOBILMEDCauta in site:
GoogleFollow miculparis on Twitter


  Newsletter