Micul Paris - Newsletter
 

Editorial
La ce bun noiembrie ?
La ce bun noiembrie ? Iata-ne aproape trecuti si de noiembrie aka brumar si pe "bruma" dreptate aka daca ne gandim la lapovita de la inceputul lunii. Asadar cand starea vremii nu tine cu tine ce poti face ? Trebuie sa cauti adapost, asta e clar. De exemplu la Festivalul National de Teatru erai ferit si de ploaie si de plictiseala, dar s-a dus ...

Arhaicul stat la gura sobei cam iese din discutie, mai ales in vremurile astea cand pentru a avea caldura in casa trebuie sa fie atat de frig incat sa tremure si cel mai vajnic si calit locatar, pentru ca astfel cu unanimitate de voturi sa se dea drumul la caldura. Ramane totusi o tentatie traditionala la indemana, vinul fiert ... si o carte buna. mai multe

 

Resurse:Web
Citate celebre din bucuresteni anonimi
Overheard in Bucharest Overheard in Bucharest este un site care pune online franturi de conversatii surprinse de colaboratori zelosi si cu nume conspirative: Zuluc, Andressa, Kamyra, Chris, Piticu. Se accepta conversatii desfasurate oriunde: in taxi, in RATB, in trafic, in cartier, la scoala, pe strada, la un pahar si cu orice subiect: economie, educatie, geografie, matematica, romantism, tehnologie, politica. Merita vizitat pentru a vedea in ce fel se vorbeste in Bucuresti, tare si urat cum spunea Plesu la emisiunea lui Liiceanu.

 

Resurse:Web
Da-mi cu rampa'n handicap
Da-mi cu rampa'n handicap "Da-mi cu rampa'n handicap" este o campanie pornita de Urban Furniture indreptata "impotriva nesimtirii si indiferentei". Initiatorii doresc sa atraga atentia asupra imposibilitatii folosirii rampelor de acces datorita proiectarii sau executiei aberante (foarte abrupte, lucioase, inguste, etc). Argumentele folosite sunt fotografiile cu astfel de rampe facute in diverse orase, inclusiv Bucuresti.

Se mai dovedeste inca o data, daca mai era nevoie, ca pentru integrarea in UE romanii au facut o spoiala rapida pe unde stiau ei de niste pete sau pe unde au inteles ei ca ar fi unele, desi in ultimul caz nu le-au vazut nici macar cand le-au fost aratate cu degetul.

 

Resurse:Web
Case care plang
Case care plang Case care plang este un proiect pe care il admir foarte mult, atat datorita intentiilor cat si a abordarii. A fost lansat de un colectiv de studenti din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti si isi propune sa inventarieze imobilele cu valoare de patrimoniu aflata intr-o stare deplorabila si sa atraga atentia asupra situatiei lor.

In acest moment in galeria site-ului sunt prezentate 16 imobile, fiecare cu imagini si detalii. Proiectul a fost popularizat initial printr-o expozitie de fotografie in statiile de metrou Gara de Nord, Eroilor, Piata Unirii, Universitate si Piata Victoriei, a fost deasemenea prezentat in cadrul evenimentului "Saptamanii Arhitecturii".

 

Resurse:Web
Luand la pas strazile (pe Internet)
The Popa Tatu Blog Datorita frumusetii unele locuri se strecoara in sufletul si in amintirea oamenilor care au trait acolo sau doar au fost in trecere. Nu cred sa fie cazul celor despre care vom vorbi acum ... se gasesc altele si mai si decat ele. Dar cert este ca exista o relatie afectiva puternica intre ele si unii dintre oamenii lor care au prins drag de ele asa cum sunt si vor sa spuna si altora despre ce inseamna pentru ei viata acolo.

Incepem mai intai cu un blog foarte ambitios: "The Popa Tatu Blog", dedicat strazii Popa Tatu, din Bucuresti bineinteles. Are doar 2 luni, dar a strans destule povestioare ca sa va faceti o idee despre case, vecini, gradini si chiar gangurile din Popa Tatu.

O alta strada cu blog, este Arthur Verona, mai mult insa cu numele pentru ca vedeta blogului este ceainaria Carturesti. Vedeta insa doar pe blog, pentru ca la randul ei ceanaria se recomanda ca fiind "casa din fata cinematografului Patria", insa strada le gazduieste pe ambele fara probleme.

 

Resurse:Web
Last, but not least
Ne-am molipsit putin de la blogul Popa Tatu si am ales un titlu putin anglofon pentru va prezenta si alte situri vecine, dar foarte pe scurt: {City Scraps} Bijuterii urbane, The BÜKRES Blog , prin Bucuresti (subiectiv & stangaci) , Dulce Mahala (cartierul lui Stroescu) , Bucharest-Buchawork


Feedback

Iti poti exprima opiniile pe forum
sau
ne poti scrie la
newsletter (@) miculparis pct ro

Resurse::CD