Micul Paris - Newsletter
 

Editorial
Stiri din desertul urban
In ultimele zile Bucurestiul s-a topit atat la propriu cat si la figurat in fata unei canicule asa cum mu am mai vazut de doi ani. Iata ca acum incep sa soseasca nori de furtuna ce ar putea sa mai toarne apa rece peste asfaltul intrat in clocot si astfel sa racoreasca atmosfera. Vom vedea daca aceasta mult asteptata ploaie va reusi sa faca viata mai suportabila in Micul Paris, si daca nu ne paste un nou infern imediat dupa ce ne-am mai revenit.

Stiri din desertul urban In ciuda caldurii insuportabile, am constat fericit ca romanii au avut timp si pentru Bookfest si concerte, nu au lasat vremea sa le dicteze programul si s-au aratat interesati de ceea ce inseamna cultura in Bucuresti. Saptamana aceasta sunt sigur ca vom vedea si mai multi romani pe strazile prafuite ale orasului, caci iata ca a sosit in sfarsit mult asteptatul concert al celor de la Aerosmith. Pe 18 iunie, la Zone Arena, iata ca la 40 de ani de la inceperea uneia din cele mai reusite cariere de hard rock din istorie, Aerosmith ajunge si la Bucuresti, in cadrul turneului Cocked, Locked, Ready to rock! Referitor la prezenta lor in Romania Steven Tyler a declarat ca "e un lucru uimitor" si ca "va vom zgudui Bucurestiu" ("rock your world in Bucharest"), lucru care va fi fara indoiala adevarat pentru numerosii admiratori ai formatiei, aflati in asteptarea celui de-al doilea mare eveniment rock al acestui an.

Stiri din desertul urban Pe langa cei de la Aerosmith nu trebuie sa uitam insa si de Liveland Festival, un eveniment ce se va desfasura pe 17 pana pe 20 iunie la fostul cinematograf Uranus, aducand pe sena formatii renumite din Marea Britanie, Germania si Statele Unite precum: Kissogram, The Cinematics, Fenech Soler, Xiu Xiu, The Whitest Boy Alive, Hugo Race & True Spirit si altii. Genurile abordate vor varia de la pop si electronic, la art rock. Nutrebuie uitat nici tema ecologica a festivalului, fiind difuzate filme cu tema ecologica, iar toate deseurile ce vor sparea in urma festivalului vor fi reciclate.Stiri din desertul urban Dupa incheierea TIFF-ului, cinefilii sunt asteptati saptamana aceasta la Noaptea Lunga a Filmelor Scurte, un maraton al celor mai bune scurtmetraje atat din strainatate cat si de pe plan local, iar iubitorii de animale sunt asteptati la Pet Expo, cea mai mare expozitie de animalute de casa, de la pisoi jucausi pana la mai neortodocsii pitoni de casa.

In ceea ce priveste articolele, saptamana aceasta va aducem in sfarsit Istoria Bucurestiului, un articol care ar fi trebuit postat de mult timp, si care prezinta principalele repere din istoria orasului pentru cei inclinati catre o lectura scurta.

Cam atat pentru saptamana aceasta, ne mai auzim saptamana viitoare daca nu cumva va indreptati deja catre litoral sau spre codrii racorosi ai muntilor.

Ilie Sebastian


Feedback

Ne poti scrie la
newsletter (@) miculparis pct ro